Studio N – Změní slam poetry politiku? (2019)

Připravil Filip Titlbach.

Hostem je básník Robert Netuka.

Natočeno 2019. Webová premiéra 6. 12. 2019 (Deník N, 15:14 h.).

Lit.: Titlbach, Filip: Studio N: Koblihy do huby, kritický myšlení spěje do záhuby, básnil Tukan na Letné. Změní slam poetry politiku? In web Deník N, 6. 12. 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Moje texty vznikají ve chvílích, kdy cítím nespravedlnost. Musím si vzít okamžitě papír a tužku, ještě když cítím hněv. Pak mají moje básně náboj, říká Robert Netuka, jedna z nejvýraznějších tváří české slam poetry scény. Tukan, jak mu odjakživa říkají přátelé, se specifickému básnickozpívanému přednesu, který je spojený také s výrazným pohybem na jevišti, začal věnovat před třemi lety. Jeho největším publikem bylo čtvrt milionu lidí na demonstraci proti Andreji Babišovi na Letné.

„Slam poetry je angažované umění,“ říká v rozhovoru pro Studio N Tukan. „Chci vyjadřovat své politické postoje. Šel jsem tak do toho od začátku. Snažím se totiž v lidech vyvolávat reflexi.“ V podcastu uslyšíte přednes jednoho z jeho politicky angažovaných textů, tentokrát o Bělorusku. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)