Ptám se já – Janek Kroupa (2021)

Připravila Marie Bastlová. Editorka Eliška Dokulilová.

O zjištění o cestě vicepremiéra Jana Hamáčka do Moskvy hovořil v Ptám se já novinář Janek Kroupa.

Natočeno 2021. Webová premiéra 4. 5. 2021 (Seznam Zprávy,  13:31 h.).

Lit.: Bastlová, Marie: Kroupa o Hamáčkově cestě do Moskvy: Přišel čas, aby kápnul božskou. In web Seznam Zprávy, 4. 5. 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Seznam Zprávy přinesly informaci o podezření, že vicepremiér Jan Hamáček při plánované cestě do Moskvy chtěl uhladit zjištění o výbuchu skladu ve Vrběticích. Kauzu v Ptám se já popsal reportér Seznam Zpráv Janek Kroupa. Jaké má důkazy?

Dva týdny poté, co předseda vlády Babiš a vicepremiér Hamáček zveřejnili informace o útoku ruských vojenských rozvědčíků v muničním skladu Vrbětice, se otevírá jedna z největších nejasností této bezprecedentní kauzy.

Podle zjištění Seznam Zpráv a výpovědí řady svědků měl ministr vnitra Hamáček, který byl v inkriminované době pověřen řízením Ministerstva zahraničí, ve skutečnosti plánovat do Moskvy odjezd s plánem vyměnit mezinárodní skandál související s útokem za dodávky vakcíny Sputnik V a za možnost, že by se v Praze uskutečnil vrcholný politický summit Joea Bidena a Vladimira Putina. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)