Dlouhá chvíle II 1/5 (2021)

Podcastová série rozhovorů Divadla v Dlouhé. Moderují Štěpánka Fingerhutová a Eva Hacurová. Znělka a zvuky Jan Vondráček. Mix zvuku Martin Kučera.

Natočeno 2021.

Lit.: anonym: Štěpánka a Eva a jejich hosté z Dlouhé. In web Divadlo v Dlouhé, b. d. (článek + nahrávky k poslechu). – Cit.: První původní podcastová série Divadla v Dlouhé, kterou iniciovala a moderuje nová členka souboru Štěpánka Fingerhutová, se k vám vrací v nové sezoně a přináší hned několik změn. Tou nejvýraznější je moderátorská posila. Ke Štěpánce Fingerhutové se připojí další členka našeho souboru Eva Hacurová. Eva už pomáhala moderovat několik dílů v předchozí sezoně a Štěpánce se to tak zalíbilo, že si ji přizvala znovu, tentokrát už natrvalo. Společně si pro vás přichystaly několik nových rubrik a řadu zajímavých hostů. (…)

Dlouhá chvíle 2: 1. díl (host Miroslav Zavičár)

Víte, jak probíhají přijímačky na JAMU? Nebo jak se peče nepečený dort? Na tyto otázky Vám odpoví první díl nové série podcastu Dlouhá chvíle, do kterého si naše moderátorky pozvaly svého hereckého kolegu Miroslava Zavičára. Společně se Štěpánkou a Evou zavzpomíná Míra na své dětství nebo vysvětlí, jak se z chemika stát hercem. A na závěr tato trojice vymyslí novou divadelní tradici. Co to asi bude? Nechte se překvapit a poslechněte si Dlouhou chvíli.

Dlouhá chvíle 2: 2. díl (host Samuel Toman)

Dnešním hostem Dlouhé chvíle je herec Samuel Toman. Samuel u nás v divadle hostuje v nové inscenaci Zítřek se nekoná, ve které ztvárňuje náročnou roli hluchoněmého Stefana. Naše moderátorky Štěpánka Fingerhutová a Eva Hacurová hrají společně se Samem v inscenaci tři sourozence. Sam spolupracuje s Divadlem v Dlouhé poprvé, a to byl jeden z důvodů, proč si ho pozvaly jako hosta do dnešního podcastu.
V dnešním díle Dlouhé chvíle se dozvíte mimo jiné, co Sam očekával od zkoušení v Dlouhé nebo jakou společnou vášeň sdílí se Štěpánkou. Jak se na zkoušení u nás v divadle připravoval? A co nejvíc Štěpánce závidí? To všechno nám Sam na sebe prozradí. Rozhovoří se také o iniciativě NE!MUSÍŠ TO VYDRŽET, která poslední dobou hýbe divadelním světem.

Dlouhá chvíle 2: 3. díl (host Jan Sklenář)

Tématem nového dílu Dlouhé chvíle je energie. A tou náš dnešní host přímo srší. Ať už ho potkáte v jakékoliv chvíli, vždycky se usmívá na všechny strany nebo si něco prozpěvuje. V divadle se mu přezdívá „sluníčko“. Tímto veselým a energickým hostem není nikdo jiný než náš herec Jan Sklenář. Čím by byl Honza, kdyby nebyl hercem? A co ho k divadlu nakonec přivedlo? A jaké moudro do života si z rozhovoru s ním můžeme odnést? Na to vše a plno dalšího se Honzy vyptají naše moderátorky Štěpánka Fingerhutová a Eva Hacurová.

Dlouhá chvíle 2: 4. díl (host Pavel Tesař) – Vánoční speciál

Je tady speciální vánoční díl Dlouhé chvíle! Ten se věnuje ikonické inscenaci Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka, která se stala pro mnohé diváky Divadla v Dlouhé vánoční tradicí. Hostem dnešního dílu tak není nikdo jiný než Pavel Tesař aneb malý Pavlík. Věří Pavel na Ježíška? A jaký nejlepší dárek dostal k Vánocům? Jak se Pavlovi v téměř 55 letech hraje pětiletý chlapeček? Věděli jste, že původně nechtěl malého Pavlíka hrát? V dnešním díle se dozvíte, proč tomu tak bylo a jakého slavného herce navrhoval místo sebe. V našem vánočním speciálu se můžete těšit na vyprávění, jak se Pavel ocitnul na narozeninách Václava Neckáře nebo jak slaví Vánoce. Přejeme vám hezké a kouzelné Vánoce!
VAROVÁNÍ: V tomto díle zazní určité informace o Ježíškovi, na které děti ještě nemusí být připraveny.

Dlouhá chvíle 2: 5. díl (host Michal Isteník)

Vítáme vás u nové Dlouhé chvíle. Do prvního dílu nového roku si naše moderátorky pozvaly herce a nadšeného fotbalového fanouška Michala Isteníka. Michal v našem divadle ztvárňuje titulní roli v inscenaci Oblomov, kterou režírovala Hana Burešová. Věděli jste, že se Michal právě díky Haně Burešové dostal k divadlu? Jak to k tomu došlo? Nejen o tom se Michal rozpovídá v našem podcastu. Podělí se s vámi třeba i o to, jak mu změnil život slavný seriál Most! nebo jak se poměrně netradičně seznámil s naší herečkou Evou Hacurovou.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)