5:59 – Zamlžená prezidentská kampaň Andreje Babiše (2022)

Připravila Lenka Kabrhelová. Editor a koeditor Matěj Válek, Dominika Kubištová. Sound design a hudba Martin Hůla. Zdroje audioukázek: Český rozhlas Radiožurnál, ČT24, ČT1 – 168 hodin, CNN Prima NEWS, Stream originals – Zprávy, Twitter – Radek Bartoníček, YouTube – ANO, YT – kampaneavolby, YT – Dynamaxcze.

Hovoří reportérka Seznam Zpráv Tereza Šídlová.

Natočeno 2022. Webová premiéra 21. 11. 2022 (Seznam Zprávy, 5:59 h.; 29 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka: Zamlžené pozadí Babišovy kampaně: klíčoví lidé se vytratili. In web Seznam Zprávy, 21. 11. 2022 (článek +  nahrávka k poslechu) – Cit.: Blížící se boj o Pražský hrad oživil debatu o smysluplnosti přímé volby hlavy státu. Naplno do klání přitom vyrazil už i předseda hnutí ANO a expremiér Andrej Babiš. Právě jeho kampaně jsou považované za jedny z nejostřejších, ale zároveň i velmi efektivní. Co víme o jejich pozadí? A kdo teď Babišův nejbližší tým tvoří? (…)

O marketingovém týmu expremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše se mluví od jeho vstupu do politiky, tedy od roku 2013. Tehdy se poprvé pokusil se svým hnutím dostat do Sněmovny a nejen, že se mu to povedlo, ale dokonce získal skoro 19 % hlasů. Skončil jen kousek za vítěznou sociální demokracií.

Podle reportérky Seznam Zpráv Terezy Šídlové, která se dlouhodobě zabývá volebním marketingem a strategiemi politických stran, si Babiš na analytickou práci v kampaních vždy najímal „špičkové experty“. A kromě nich v prezidentských volbách sází třeba na schopnost přesvědčovat lidi. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)