Záhledy 1/?? (2022-2024)

Podcast časopisu Svět a divadlo.

Hovoří Vladimír Mikulka, Barbora Etlíková, Barbora Sedláková, Ester Žantovská, Jakub Škorpil, Eliška Raiterová, Marcela Magdová, Martin Baxa, Marie Reslová, Ondřej Pilný, Jan Frič, Barbara Gregorová a další.

Natočeno 2022 – 2023. Webová premiéra 1. dílu 19. 10. 2022 (Blubrry.com, 34 min.); 7. dílu 12. 3. 2023 (Blubrry.com, 66 min.);. 9. dílu 12. 5. 2023 (36 min.); 10. dílu 19. 5. 2023; 11. dílu 20. 5. 2023; 12. dílu 21. 5. 2023; 13. dílu 22. 5. 2023; 21. dílu 5. 4. 2024 (Blubrry.com, 37 min.). K poslechu zde.

Obsah: 1. Mrchožrouti. O inscenaci Kima Noblea a Campo Ukolébavka pro mrchožrouty uvedené v říjnu 2022 na festivalu 4+4 dny v pohybu hovoří Vladimír Mikulka, Barbora Etlíková, Barbora Sedláková, Ester Žantovská a Jakub Škorpil. – 2. Dejvické divadlo dnes. O dnešním postavení Dejvického divadla hovoří u příležitosti jeho 30. výročí redaktoři Jakub Škorpil, Vladimír Mikulka a Barbora Sedláková. Hostem podcastu je Marcela Magdová. – 3. Stavovské národu. O divadelním happeningu Stavovské národu! hovoří redaktoři Jakub Škorpil, Barbora Etlíková a Barbora Sedláková. Hostem podcastu je Eliška Raiterová. – 4. Příchozí. O inscenaci Příchozí hovořily redaktorky Ester Žantovská, Barbora Sedláková a Barbora Etlíková, spolu s hostem Eliškou Raiterovou. – 5. Jan Frič. S Janem Fričem nejen o inscenaci Už není třeba dělat vůbec nic hovoří Vladimír Mikulka za asistence Jakuba Škorpila. – 6. Víly z Inisherinu. O kontextech filmu Martina McDonagha The Banshees of Inisherin hovoří Vladimír Mikulka, Barbora Etlíková, Ester Žantovská a host podcastu Ondřej Pilný. – 7. Ceny divadelní kritiky. O výsledcích Cen divadelní kritky diskutují redaktoři SAD nejprve v redakci (hostem je Marie Reslová) a poté přímo v Dejvickém divadle, kde byly ceny slavnostné předávány. Hosty jsou ministr kultury Martin Baxa, dramaturgně DD Eva Suková, autorka vizuálu. – 8. Loutex. O impulzech, které vyslal první ročník festivalu Loutex konaný v Alfredu ve dvoře debatují teatroložka Pavlína Drnková, Jakub Šulík a Johana Bártová z divadelního uskupení Fras a redaktorka Světa a divadla Barbora Etlíková. – 9. Divadelní svět Brno (upoutávka). Rozhovor s šéfdramaturgyní festivalu Divadelní svět Brno Barbarou Gregorovou – 10. Divadelní svět Brno 18. 5. – Spartakus. Záhledy nad Brnem 1: O inscenaci Spartakus: Láska v časech moru hovoří Jakub Škorpil, Barbora Etlíková a Jitka Šotkovská. – 11. Divadelní svět Brno 19.5. – Smrt Jana Pavla II. Záhledy nad Brnem 2: O inscenaci Smrt Jana Pavla II. hovoří Barbora Etlíková, Jitka Šotkovská a Jakub Škorpil. – 12. Divadelní svět Brno - 20.5. – Špina, Sexuální výchova. O inscenacích Špina (Slovenské národné divadlo) a Sexuální výchova (Teatr Współczesny Štětín) hovoří Jitka Šotkovská, Ester Žantovská, Barbora Sedláková a Vladimír Mikulka. – 13. Divadelní svět Brno – 21.5. (Sasha Waltz, hosté z časopisu Theatrocen). O inscenacích Sym-phonie MMXX (Sasha Waltz & Guests), antické lince festivalu, Maryš (Jihočeské divadlo) a Modrá koule (Marionnettes) hovoří Ester Žantovská, Barbora Sedláková, Vladimír Mikulka a redaktorky časopisu Theatrocen Monika Slodíčková a Barbora Schönová).

21. Divadlo Na Zábradlí: Racek. O inscenaci Racka, kterou v Divadle Na zábradlí nastudoval JIří Havelka, hovoří Jakub Škorpil, Barbora Sedláková a Vladimír Mikulka.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)