5:59 – Problém soudce z kauzy Slopné: domy z exekucí jako byznys (2024)

Připravila Lenka Kabrhelová. Editor a koeditor Dominika Kubištová, Eduard Freisler. Sound design David Kaiser. Hudba Martin Hůla. Zdroje audioukázek: archiv Adély Jelínkové a Lukáše Valáška.

Hovoří investigativní reportér Lukáš Valášek.

Natočeno 2024. Webová premiéra 18. 4. 2024 (Seznam Zprávy, 5:59 h.; 21 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka: „Reputační problém.“ Proč je potíž, když soudce kupuje domy z exekucí. In web Seznam Zprávy, 18. 4. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Zlínský soudce Radomír Koudela musí vysvětlovat své aktivity v oblasti nemovitostí. Vlivný soudce získal společně s rodinnými příslušníky na dvě desítky nemovitostí v exekučních dražbách. Účast na nich ale soudcům zákon výslovně zakazuje, stejně tak jako podnikání. Jak svou účast soudce na dražbách vysvětluje? (…)

Prominentní trestní soudce zlínské pobočky Krajského soudu v Brně Radomír Koudela, který v minulosti vydával verdikty například v metanolové kauze nebo v případu zavražděného seniora ve Slopném, musí vysvětlovat svůj „byznys“ s nemovitostmi. Soudce se před lety účastnil dvou exekučních dražeb, na kterých jsou nabízeny nemovitosti dlužníků, a to přesto, že soudcům účast na nich zakazuje zákon, a navíc nesmějí – až na výjimky – ani podnikat. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)