Reaktor Vlevo dole – Andrej Babiš nemluví s manželkou ani s prezidentem (2024)

Jak ovlivní rozchod s manželkou politické výkony Andreje Babiše? Připravili Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší.

Natočeno 2024. Webová premiéra 22. 4. 2024 (Seznam Zprávy, 14:00 h.; 22 min.).

Lit.: Dolejší, Václav – Stuchlíková, Lucie: Vlevo dole: Jaký politik bude Babiš bez manželky? To napovídá chaos s důchody. In web Seznam Zprávy, 22. 4. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Kolem Andreje Babiše vybuchly v pátek hned dvě „atomovky“. Jednak jeho hnutí odmítlo jednání s prezidentem o důchodech, jednak oznámil, že se rozchází s dlouholetou partnerkou, manželkou (a rodinnou prorektorkou Agrofertu) Monikou Babišovou. (…)

Co se týče důchodů, ovládl komunikaci ANO v posledních týdnech chaos. Schůzka s prezidentem skončila blamáží – na jednání Alena Schillerová s Karlem Havlíčkem podle účastníků připustili zvýšení věku odchodu do důchodu, Andrej Babiš se ale vrátil z dovolené a vše zatrhl.

Svoji verzi důchodové reformy nechce představit ani prezidentovi, ani veřejnosti. Prý s tím počká na volby. „Pojďme se ANO ptát, jestli chtějí prudce zvýšit daně, nebo radikálně snížit výši důchodu, když odmítají to nejméně bolestivé řešení – zvyšovat věk odchodu do penze,“ říká Václav Dolejší. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)