Mediální cirkus – Daniela Drtinová a Martin Veselovský (2024)

DVTV končí svou první dekádu. Jaká byla a co přinese ta další? Hosty Mediálního cirkusu byli moderátoři DVTV Daniela Drtinová a Martin Veselovský. Připravila Marie Bastlová.

Natočeno 2024. Webová premiéra 2. 5. 2024 (Seznam Zprávy, 10:00 h.; 52 min.).

Lit.: Bastlová, Marie: Z některých hostů se stali trotlové a cvoci, říká Veselovský. In web Seznam Zprávy, 2. 5. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Je to deset let, co za velké mediální pozornosti odešli z České televize moderátoři Daniela Drtinová a Martin Veselovský. Vadil jim údajný politický nátlak na zpravodajství. „Největší vtip i po těch letech je v tom, že vlastně nikdo neví, jak vážné to bylo,“ vzpomínají dnes spolumajitelé internetové televize DVTV. Oba byli hosty nejnovějšího dílu podcastu Mediální Cirkus.

Internetová televize DVTV má za sebou už deset let fungování, teď navíc rozjíždí televizní kanál. Ten od listopadu běží jen klientům jednoho z telefonních operátorů, brzy by ho ale měli naladit všichni.

„Těch šest měsíců nás vlastně přimělo k tomu, k čemu jsme vůbec na začátku nechtěli přistoupit, a to je jít do terestriky. Pozemní šíření signálu je drahá záležitost a my jsme přece jenom malá firma, přesto jsme si uvědomili, že to je pro nás velká šance, takže máme zažádáno o terestrickou licenci. Myslím si, že v řádu týdnů ji dostaneme. A pokud všechno půjde dobře, tak spustíme vlastní kanál,“ říká v podcastu Mediální cirkus Martin Veselovský.

Na televizním kanálu chtějí ale kromě svého obsahu nabízet taky obsah převzatý zhruba od dvacítky populárních internetových tvůrců, se kterými se dohodli na spolupráci. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)