Respekt podcast – Machoninová a Torčík byli favority na Literu od prvního setkání poroty (2024)

Připravil Štěpán Sedláček.

Hovoří literární kritici Kateřina Čopjaková a Petr A. Bílek.

Natočeno 2024. Webová premiéra 20. 4. 2024 (Respekt.cz, 71 min.).

Lit.: Sedláček, Štěpán: Machoninová a Torčík byli favority na Literu od prvního setkání poroty. In web Respekt.cz, 20. 4. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: S literárními kritiky Kateřinou Čopjakovou a Petrem A. Bílkem o románech Hella, Rozložíš paměť a dalších knihách nominovaných i oceněných v soutěži Magnesia Litera. (…)

„Pro prózu to byl výjimečný rok. Tentokrát bylo opravdu  z čeho vybírat,“ říká literární publicistka a kritička Kateřina Čopjaková o rozhodování poroty v kategorii Litera za prózu, jíž byla členkou třetí rok v řadě. „Letošní širší nominace za prózu udělaly takovou mapu, která je podle mě hezčí než reálný stav. Česká literatura přitom není tak zajímavá a pestrá,“ dodává k výběru porotců literární vědec Petr A. Bílek z Karlovy univerzity. Jak hodnotí silné a slabé stránky oceněných děl a stav české literární tvorby obecně? Nejen o tom uslyšíte v podcastu týdeníku Respekt. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)