Alfonzína (2008)

Magdalena Platzová. Povídka o jednom nenadálém průhledu do jiného, barevnějšího světa. Vybráno ze souboru „Recyklovaný muž“. Pro rozhlas vybral a úvodním slovem opatřil Petr Hanuška. Zvuk, záznam a střih Mirka Sychrová. Hudební spolupráce Antonín Schindler. Režie Michal Bureš.

Účinkuje Jiří Vyorálek.

Natočeno v ČRo Olomouc v roce 2008. Premiéra 8. 3. 2009 (ČRo Olomouc, 20:30 h.) v cyklu  Setkání s literaturou.

Pozn.: A opět se objevuje v našem cyklu nové jméno: Magdaléna Platzová. Místem narození je Pražačka, věkově patří spíše k začínajícím autorům, vystudovala Filosofickou fakultu University Karlovy, profesně postupně herečka, novinářka a překladatelka na volné noze.

Po angažmá v Literárních novinách zakotvila v týdeníku Respekt. V roce 2003 debutovala souborem povídek nazvaným Sůl, ovce a kamení, v němž se tematicky pohybovala v prosluněné Dalmácii. V následujícím roce přidala novelu Návrat přítelkyně, o dva roky později román Baronův skok a nejčerstvěji soubor povídek Recyklovaný muž.

Co napsat o jejích povídkách, z nichž jsme vybrali tu, která nese název Alfonzína? Dovede výstižně psát o lidských vztazích, o zlomech v lidském životě, o ukrytých bolestech, které mohou zraňovat blízké, jimž ubližovat nechceme, a to vše ve vycizelovaném povídkovém rámci. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)