Kéž bychom tu byli taky (2018)

Pasi Ilmari Jääskeläinen. Povídka finského spisovatele. Překlad Anna Jirásková. Připravila Vladimíra Bezdíčková. Režie Dimitrij Dudík.

Účinkuje Miroslav Táborský. 

Natočeno 2018. Premiéra 5. 3. 2018 (ČRo 3 Vltava, 22:30 h.) v cyklu Současná povídka.

Lit.: Bezdíčková, Vladimíra: Pasi Ilmari Jääskeläinen: Kéž bychom tu byli taky. In web ČRo 3 Vltava, 1. červenec 2019 (článek). – Cit.: Oskenují vám mysl, zničí tělo… Povídka finského spisovatele o úniku z bezútěšné reality do digitálního světa. Jízdenka do Údolí je ale jednosměrná, není možnost návratu. A když budete váhat dlouho, utečou vám tam všichni přátelé! Poslouchejte on-line po dobu jednoho týdne po odvysílání.

 

Pasi Ilmari Jääskeläinen je spisovatel, učitel finštiny a bloger. Kariéru začal publikováním článků a povídek ve sci-fi časopisech. Vydal již řadu knih, například Literární spolek Laury Sněžné (2015), a je držitelem řady cen. V roce 2001 získal cenu udílenou nejlepšímu sci-fi dílu za sbírku Kde zatáčejí vlaky. Z ní je i rozhlasově uváděná povídka.

 

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)