Čas. Moderní technologie, láska a nevěra (2020)

Lidmila Kábrtová. Příběh o dorozumívání i nedorozumění se šťastným koncem. Z rukopisu připravil Dominik Mačas. Režie Vlado Rusko.

Účinkuje Jana Stryková.

Natočeno v roce 2020. Premiéra: 3. 10. 2020 (ČRo 3 Vltava, 13:30 h.; 24 min.).

Lit.: Mačas, Dominik: Lidmila Kábrtová: Čas. Moderní technologie, láska a nevěra. In web ČRo 3 Vltava, 3. říjen 2020 (článek) – Cit.: Není žádná fanynka moderních technologií. Všechny přístroje v domácnosti ovládá pouze tlačítky start a stop. Když se jí rozbije starý tlačítkový telefon, koupí si na radu kamarádky nový „chytrý“. Aplikace na psaní sms jí ale přinese do osobního života víc komplikací, než čekala… Jana Stryková čte povídku z rukopisu současné české autorky Lidmily Kábrtové. (…)

Lidmila Kábrtová (1971) je absolventka žurnalistiky na FSV UK v Praze a marketingové komunikace na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. V současnosti pracuje v oblasti public relations.

V nakladatelství Host vydala dvě sbírky povídek – Koho vypijou lišky (2013) a Místa ve tmě (2018). Pro Vltavu napsala několik Minutových her. V soutěži Českého rozhlasu o nejlepší rozhlasovou hru Radio Drama Autor získala v letošním roce v kategorii Původní rozhlasová hra pro děti a mládež čestné uznání za hru Šedivák.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)