Ikarův let nad Prahou (2020)

Prokop Havel. Povídka o jednom nedobrovolném samotáři. Dramaturgie Eva Lenartová.  Zvukový mistr Zdeněk Slavotínek. Hudební spolupráce Antonín Schindler. Produkce Tereza Tichá. Použitá hudba Laurent Dury (Bizarre Anticipation), Benjamin Starnberg (Dust Of The Past). Režie Michal Bureš.

Čte Dušan Urban.

Nastudoval  ČRo Olomouc 22. – 26. 10. 2020 (RS2). Premiéra 14. 11. 2020 (ČRo Olomouc, 18:05 h.; 20 min.) v cyklu Setkání s literaturou.

Pozn.:  Příběh, který napsal letoční šestačtyřicátník Prokop Havel. Po studiu na vysoké škole odjel na dlouhodobý pobyt do Irska. Živil se různými profesemi, cestoval, psal a fotografoval. Nyní pracuje jako webeditor v Českém rozhlase.

Lit.: ele: Prokop Havel: Ikarův let nad Prahou. Premiéra příběhu o samotě uprostřed lidí a o meruňkových knedlících, které padají z nebe. In web ČRo Olomouc, 14. listopad 2020 (anotace). – Cit.:  Prokop Havel je především básník a fotograf. Ale jak uslyšíme, umí napsat také dobrou povídku.

Existencionálně laděný příběh s fantaskními prvky o lidské touze, o samotě uprostřed lidí a o meruňkových knedlících, které padají z nebe, nás sice zavede do Prahy, ale mohl by se odehrávat v kterémkoliv městě na světě. Třeba i v Olomouci. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)