Dozadu se neohlížej (2021)

Hana Hosnedlová. Povídka. Dramaturgie Martina Toušková. Zvukový mistr Michal Kolář. Režie Martina Schlegelová.
Čte Jiří Untermüller.

Nastudoval ČRo České Budějovice v roce 2021. Premiéra 6. 6. 2021 (ČRo České Budějovice, 22 min.) v cyklu Čtení na neděli.

Lit.: Toušková, Martina: Hana Hosnedlová: Dozadu se neohlížej. Příběh o zradě první lásky i nejlepšího kamaráda v dobách neutěšeného komunismu. In web ČRo České Budějovice, 6. červen 2021 (článek). – Cit.: Příběh o nostalgickém návratu do krajiny dětství a mládí napsala českobudějovická novinářka a spisovatelka Hana Hosnedlová. Hlavním hrdinou povídky je muž středního věku, který se po letech vrací z emigrace zpátky do rodné vesnice. Povídka Dozadu se neohlížej vyšla ve sborníku jihočeských spisovatelů s názvem Černobílé inspirace v roce 2008. Pro posluchače rozhlasu ji načetl herec Jiří Untermüller.

Novinářka a spisovatelka Hana Hosnedlová se narodila v roce 1947 v Českých Budějovicích a prožila v nich téměř celý svůj život. Je autorkou mnoha povídek, básní, cestopisných črt a článků. Pro českobudějovické rozhlasové studio píše a načítá od roku 2016 Rozhlasové sloupky. Řadu let byla předsedkyní Jihočeského klubu Obce spisovatelů.

Hana Hosnedlová je už od mládí zapálenou trampkou. Velice ráda cestuje, po roce 1989, kdy se jí otevřel svět, už ho velkou část projela. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)