Normální svět (2023)

Petra Hůlová.  Povídka současné české spisovatelky. Připravila Ivana Myšková. Režie Jakub Doubrava.

Účinkuje Jana Ondrušková.

Nastudovala Plzeň v roce 2023. Premiéra 24. 3. 2023 (ČRo 3 Vltava, 13:30 h.; 27 min.).

Pozn.: Kde je ten vysněný normální svět? Existuje vůbec? Vyprávění samoživitelky dospívajícímu synovi, v bytě, v němž se netopí a stále vypadává proud, má podobu fugy, kdy každý návrat v čase přináší nové motivy a významy. (anotace)

Lit.: anonym: Život kolem nás a v nás v novém cyklu povídek současných českých spisovatelů. In web ČRo 3 Vltava, 24. březen 2023 (článek). – Cit.: Kvartál s kvartálem se znovu sešel a je tu týden věnovaný povídkám našich současných prozaiků. Co vás čeká tentokrát? Co den, to premiéra. Uslyšíte nové povídky Petry Hůlové, Terezy Semotamové, Simony Bohaté a Kláry Vlasákové, které autorky napsaly přímo pro Vltavu. Další příběh vybíráme z chystané sbírky Hany Lundiakové Planetky. Připravené pro vás máme také dvě ukázky z debutu Adama Geberta Ovladač a povídku Viktora Špačka ze sbírky Čistý, skromný život. (..)

Když rodiče vyprávějí svým dětem o životě svých rodičů, nakolik jejich život považují ještě za normální? A nakolik je svět, ve kterém jsme vyrostli, normální pro naše děti? Kde je ten vysněný normální svět? Existuje vůbec? Ve své zbrusu nové povídce Normální svět, napsané exkluzivně pro Vltavu, spisovatelka Petra Hůlová zkoumá obsah floskulí, které běžně po generace používáme, aniž bychom se nad nimi pozastavili. A zjišťuje, že hranice normálního se neustále posouvá. Třeba až k absurditě. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)