Melouch (2010)

Vlastimil Třešňák. Úryvek z románu. O osudu, vyprávěném mladýma a stárnoucíma očima aneb dva pohledy na příběh jedné rockerské bandy. Pro rozhlas vybral a v úvodu hovoří Petr Hanuška. Zvuk, záznam a střih Pavel Tichý. Hudební spolupráce Antonín Schindler. Režie Michal Bureš.

Účinkují Václav Bahník a Viktor Dvořák. Zpěv Vlastimil Třešňák.

Nastudoval ČRo Olomouc. Premiéra 14. 11. 2010 (ČRo Olomouc, 20:30 h.).

Lit.: Hanuška, Petr: Melouch. In web ČRo Olomouc, listopad 2010 (článek). – Cit.: Osobnost Vlastimila Třešňáka je české kulturní veřejnosti dosti známa. Písničkář a v posledních letech pilný literát to za minulého režimu neměl jednoduché, o čemž svědčí jeho politická emigrace. Po listopadu 1989 se vrátil a s velkou vervou pustil více než do hudební tak do literární činnosti. Napsal knihy povídek, novely a dokonce čtyři romány.

Představte si, že sledujete příběh, který se odehrává tenkrát – tedy v 60. letech minulého století –
a dnes na počátku 21. století. Hrdinou je hudebník Florian a přátelé z kapely, kteří vstupovali do života v době společenského uvolnění zlatých šedesátých let, v němž byla bigbítová hudba znamením osobní nezávislosti.

Působení hudebních seskupení však naráželo na cenzurní kleště, kterým se jen s obtížemi dalo uniknout. Dnešní hrdina je však téměř vyhaslý člověk, pro kterého se nakonec život stal jedním velkým melouchem, a nikoli prací, která by ho uspokojovala a učinila šťastným…

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)