O Vianociach, ktoré nechceli byť (O Vánocích, které nechtěly být, 1996)

Karel Čapek. Pohádka. Dramaturgie Beata Panáková. Režie Magda Grandtnerová.

Vypráví František Kovár.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 1996 (9 min.). Repríza 23. 12. 2014 (SRo 9 Rádio Junior), 25. 12. 2015 (SRo 9 Rádio Junior); 24. 12. 2019 (SRo 9 Rádio Junior).

Varianta názvu: O Vianociach, ktoré nechceli prísť.

Lit.: Vlasková, Rozália – Dianišková, Veronika: Útulný týždeň. Téma týždňa. In web SRo Rádio Litera, 17. 12. 2019 (článek). – Cit.:  Náš „Útulný týždeň“ trvá od 17. do 27. decembra. Ocitnete sa s ním v mnohých útulných chalúpkach, ale aj na miestach, ktoré až tak útulne na prvý pohľad nevyzerajú. Čakajú na vás prvé vianočné príbehy a zázraky, ale aj muzikál o čertovských Vianociach. (…)

Hojnosť a Vianoce odjakživa kráčali bok po boku. Aj rok, o ktorom bude naša rozprávka, vyzeral na prvý pohľad obyčajne. Ľudia sa začali chystať na Vianoce a chystali hojnosť všetkého potrebného – vianočného pečiva, darčekov, upratovania… Ale po celý rok zabúdali na niečo omnoho dôležitejšie. A tak sa stalo niečo, čo nikto nečakal. O Vianociach, ktoré nechceli byť napísal Jozef Čapek jednu pôsobivú rozprávku. Láskavo-apokalyptický príbeh vám neopakovateľne vyrozpráva František Kovár v našom vysielaní pre najmenších. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)