Muž s číslem 117 274 (2014)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová pátrání Stanislava Motla. Zvuk Tomáš Gsöllhofer. Režie Vlado Príkazský.

Účinkují Stanislav Motl a Josef Doškář.

Připravil Český rozhlas v roce 2014 (30 min.). Premiéra 9. 3. 2014 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 183 (ČRo 2 Praha, 10:30-11:00).

Pozn.: Pocházel z Francie a bylo mu souzeno, aby se na samém konci druhé světové války ocitl, smrtelně vyčerpaný, v severních Čechách ve Skalici u České Lípy. Tady pak, doslova na prahu svobody, zemřel. Celá léta tu ale nikdo neznal jeho pravé jméno. Nikdo nevěděl čím prošel, než se k nám vůbec dostal. Takřka sedmdesát let po jeho smrti se badatel Josef Doškář z Nového Boru rozhodl, že identitu tohoto muže vypátrá. Putoval po archivech, putoval dokonce i po Francii a díky svému úsilí nám po mnoha letech odkryl strhující příběh utrpení, ale také příběh odvahy a nezištné pomoci. Příběh muže, který po dlouhých desetiletích dostal své pravé jméno, zpracoval do dalšího dílu cyklu Stopy, fakta, tajemství Stanislav Motl. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)