Česká pomoc v africké Zambii (2014)

Tereza Hronová a Marie Horková z neziskové organizace Člověk v tísni se vydaly do jihoafrické Zambie. Hledaly tu Čechy a Češky, kteří se rozhodli odjet do Afriky, aby pomáhali dětem i dospělým. Zambie ale není jen synonymem chudoby. Přátelští usměvaví lidé, bohatá kultura a exotika, i to jsou důvody, proč sem přijíždějí cizinci. Ti, které na své náročné, pestré a stále překvapující cestě potkaly autorky dokumentu, sem ale přiletěli z jiných důvodů než většina turistů. Zajímají je především lidé. A to ti úplně obyčejní.

Natočeno 2014. Premiéra 9. 3. 2014 (ČRo 2 Praha, 22:00 h).

Následovalo Noční mikrofórum. – 16. ročník Mezinárodního filmového festivalu Jeden svět se koná od 3. do 12. března v Praze a poté v dalších 33 městech České republiky. Hlavním tématem festivalu je „Práce“.  Jeden svět se snaží upozornit na to, že po několika letech ekonomické krize se zaměstnání jako zdroj obživy stává každodenním tématem stále většího počtu lidí. Moderuje Dan Moravec, hovoří autorka dokumentu Česká pomoc v Africké Zambii Tereza Hronová a výkonná ředitelka festivalu Iva Bartošová. (89 min.).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)