Dvakrát ve stínu Matterhornu (2015)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Technická spolupráce Jitka Borkovcová. Mistr zvuku Tomáš Gsölhoffer. Spolupracovali Libor Vacek a Bronislava Janečková. Spolupráce na scénáři, režie Vlado Príkazský.

Účinkuje Stanislav Motl. Ze záznamu hovoří Sarah Schmeer.

Natočeno v Českém rozhlase v roce 2014 (28 min.). Premiéra 11. 1. 2015 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 217 (ČRo 2 Praha, 10:30-11:00). Repríza 12. 7. 2015 (ČRo 2 Praha, 10:03 h).

Pozn.: Průkopník dobrodružné žurnalistiky Richard Halliburton dobýval vysoké hory. Slézal sopky. Sestupoval do hlubokých jeskyní. Bojoval s mořskými bouřemi. A pak? Jednoduše zmizel. Richard Halliburton. Američan s duší romantika. Patřil mezi lidi, kolem kterých se neustále vznášelo a vznáší jakési tajemství. Prožil vrchovatý, zážitky naplněný život. Podnikal vpravdě sebevražedné expedice. A to všechno proto, aby si plnil své sny. Ale také proto, aby svými zážitky obohacoval další miliony lidí po celém světě. Dělal to prostřednictvím knih, které jsou dodnes bestsellery. Jako průkopník dobrodružné žurnalistiky musel dramatické okamžiky, o kterých psal, nejdřív prožít na vlastní kůži. Ale jednoho dne jako by se Richard Halliburton propadl do země. Jeho zmizení patří dodnes mezi největší světové záhady. (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)