Taká obyčajná operácia (Taková obyčejná operace, 1975)

Ernest Weidler. Feature. Režie Imrich Jenča.

Účinkují Darina Vašíčková, Olívia Binderová, Ján Valentík, Vladimír Minarovič, Ján Klimo, Jozef Longauer.

Připravil Československý rozhlas v roce 1975 (46 min.). Repríza 7. 11. 2016 (SRo Rádio Pyramída).

Pozn.: Relácia získala ocenenie v rozhlasovej žatve.

Lit.: Grebáč, Marián: Ernest Weidler: Taká obyčajná operácia. In web SRo 31. 10. 2016 (anotace). – Cit.: Koncom 70. rokov minulého storočia sa Ernest Weidler stal iniciátorom vysielania dovtedy na Slovensku nepoznaného moderného rozhlasového žánru, ktorý sa začal šíriť v Európe. Fíčer bola publicistika na vyššom stupni rozhlasovej žurnalistiky, ktorá povýšila reportáž a rozhovor na dielo s mnohými prvkami rozhlasovej umeleckej tvorby a svojou kompozičnou výstavbou a štylistikou sa približovala rozhlasovej hre alebo rozhlasovému umeleckému pásmu.

Ernest Weidler sa stal renomovaným tvorcom tohto žánru. V priebehu svojho života získal viacero ocenení, napríklad Zlatý mikrofón, Cenu Literárneho fondu za celoživotné dielo a ďalšie.

V roku 1975 podstúpil operáciu žlčníka a ihneď po rehabilitácii sa vrátil do nemocnice s mikrofónom, aby nahral reportážne záznamy do fíčru Taká obyčajná operácia. V réžii Imricha Jenču účinkovali Darina Vašíčková, Olívia Binderová, Ján Valentík, Vladimír Minarovič, Ján Klimo a Jozef Longauer. Relácia získala ocenenie v rozhlasovej žatve.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)