Rádio Dada – Dospělý večer Petra Marka 1/? (2017-2018)

1. Na téma Loajalita hovoří Petr Marek,  Zuzana Fuksová ze skupiny Čokovoko, hudebník a zvukový mág Ondřej Ježek a scénáristka Andrea Jarošová.

Natočeno 2017. Premiéra 27. 10. 2017 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h). Repríza 29. 10. 2017 (ČRo 3 Vltava, 1.02 hodin.).

Dospělý večer Petra Marka.

Premiéra 1. dílu 22. 12. 2017 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h). Repríza 24. 12. 2017 (ČRo 3 Vltava, 1.03 hodin). Premiéra 2. dílu 22. 12. 2017 (ČRo 3 Vltava). Repríza 2. dílu 24. 8. 2018 (ČRo 3 Vltava, 22:00 h); 3. dílu 27. 4. 2018 (ČRo 3 Vltava); 4. dílu 22. 6. 2018 (ČRo 3 Vltava); 5. dílu 26. 10. 2018 (ČRo 3 Vltava, 22:00 h); 6. dílu 28. 12. 2018 (ČRo 3 Vltava).

Obsah: 1. Loajalita – 2. Stabilita – 3. Suverenita – 4. Solidarita – 5. Kouzelný čajíček. Pátý díl existenciální talk-show koláže Petra Marka. – 6. Pět bufetů.

Lit.: anonym: Rádio Dada uvádí Dospělý večer Petra Marka. In web ČRo 3 Vltava, 27. říjen 2017  (článek). – Cit.: Volný cyklus pořadů Petra Marka, známého především jako frontmana hudební skupiny MIDI LIDI, herce a spoluautora improvizovaných rozhlasových her Radio Ivo: Život nedoceníš či režiséra nízkorozpočtových podivných filmů (Láska shora, Nic proti ničemu).

Pod hlavičkou Rádia Dada se v Dospělém večeru budou poodkrývat (skryté) a pojmenovávat (zjevné) spojitosti naší kultury. Vzniklý esejistický dort se chystá chutnat tragikomicky, ale v zásadě pravdivě. Pomyslnou třešničku si na tuto zvukovo-názorovou koláž dosadíte vlastním poslechem a meditací. Ta může mít samozřejmě nejrůznější podoby, což už nechává Dospělý večer na vás.

První vydání si jako záminku k této „inteligentní šarádě s.r.o.“ bere téma LOAJALITA. Krom mnoha minut zajímavých úvah uslyšíte i jisté minuty hudby. Hosty Petra Marka jsou členka hudební skupiny Čokovoko Zuzana Fuksová, scénáristka Andrea Jarošová a hudebník a zvukový mág Ondřej Ježek. To by člověk neřek.

Lit.: Marek, Petr:  Dospělý večer Petra Marka na téma Stabilita. In web ČRo 3 Vltava, 22. prosinec 2017 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Druhý díl existenciální talk-show-koláže Petra Marka se zabývá opět tématem pro dospělé nejdůležitějším. Stabilita je pilířem našich životů, nicméně ocitat se znovu a znovu v roli Atlasů svého vlastního osudu v kontextu společenských a hlavně hudebních poryvů, není vůbec jednoduché.

A proto se o tom dá meditovat do aleluja. Tentokrát to udělají hudebník, divadelní herec, antropolog a pedagog David Doubek, známý jako Ventolin, další hudebník a zvukový mág Ondřej Ježek a scénáristka a masérka Andrea Jarošová. Posluchači minulého dílu nyní zavětří: není těch hostů nějak málo míň? Ano, je. Na radu Ondřeje Cihláře se totiž sám Petr Marek rozhodnul, k principu štafetového předávání úlohy hosta.

V dalších a dalších dílech budeme svědky odcházení vždy jen jednoho z návštěvníků a večírek bude vždy tak trochu kontinuálně pokračovat dál, jakoby šlo o skutečné posezení dospělých lidí v obýváku, kdy občas musí někdo dřív pryč a někdo později přichází. Těšit se tedy můžete do budoucna na sériový poslech všech dílů jakožto jednoho krásného panelákového podvečera, postupně přecházejícího do brzkého rána možná tamtéž.

Lit.: Marek, Petr: Dospělý večer Petra Marka. Suverenita. In web ČRo 3 Vltava, 27. duben 2018 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Další díl existenciální talk-show-koláže se zabývá opět tématem pro dospělé důležitým.

Lit.: Gojda, Petr: Dospělý večer Petra Marka č. 4. Solidarita. In web ČRo 3 Vltava, 22. červen 2018 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Čtvrtý díl existenciální talk-show-koláže Petra Marka se zabývá opět tématem pro dospělé nejdůležitějším.

Solidarita je jev, s nímž jsme nuceni se setkávat prakticky celý život. O tom, zda se z toho dá vytěžit i něco pro sebe, budou mudrovat tradiční hudebník a zvukový mág Ondřej Ježek, odbornice na Harryho Pottera a Vinnetoua Apolena Bažantová a dvě výtvarnice Zuzana Bramborová a Magdalena Bažantová.

Lit.: Marek, Petr: Dospělý večer Petra Marka: Kouzelný čajíček. In web ČRo 3 Vltava, 26. říjen 2018 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Pátý díl existenciální talk-show koláže Petra Marka. Účinkují: Apolena Bažantová, Žofie Měďílková, Zdeněk Hudeček, Zuzana Fuksová, Ondřej Ježek, Zuzana Bramborová, Ondřej Cihlář, Magdalena Bažantová, Magdalena Hrubá a Petr Marek.

Lit.: Marek, Petr: Dospělý večer Petra Marka 6 – Pět bufetů. In web ČRo 3 Vltava, 28. prosinec 2018 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Existenciální talk show koláž Petra Marka nabírá obrátky bez Petra Marka.

V minulém díle se aktéři naší talk show nuceně vzdali rozebírání existenciálních témat, opustili svá fyzická těla u mikrofonů a museli se vydat na cestu vnitřním světem pod vedením dvou dětí. Za pomoci kouzelného čajíčku se jim naštěstí podařilo získat dostatek spolupracovníků, kteří by jim mohli pomoci vypátrat maminku malé Žofie a také moderátora Petra Marka, ztraceného někde hluboko v tomto společném duševním teritoriu.

Cíl putování byl jasný: bufet Českého rozhlasu. Jaké ale bylo překvapení, když nesourodá, avšak soudržná skupina narazila na kýženém místě na pět stejných dveří! Co se za nimi odehraje a zda se podaří vymanit kdysi slibnou talk show z již dva díly trvajícího kolapsu, se dozvíte v tomto díle.

Účinkují: Apolena Bažantová, Žofie Mědílková, Julie Mědílková, Oskar Najbrt, Elena Raitermanová, Magdalena Bažantová, Magdalena Hrubá, Ondřej Cihlář, Markéta Richterová, Andrea Jarošová, Jiří Raiterman, Kateřina Oujezdská, Petr Marek, Prokop Holoubek, Ondřej Ježek, Zuzana Bramborová, David Doubek a Zdeněk Hudeček

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)