Vizitka – Petr Horký (2018)

Rozhovory s těmi, kterým umění proměňuje život. Petr Horký, filmový dokumentarista. Moderuje Bohdan Bláhovec.

Natočeno 2018. Premiéra 13. 2. 2018 (ČRo 3 Vltava, 10:00 h). Repríza 13. 2. 2018 (ČRo 3 Vltava, 19.00 hodin).

Lit.: Bláhovec, Petr: Petr Horký. Moderuje Bohdan Bláhovec. In web ČRo 3 Vltava, 19. březen 2018  (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Profesí novinář píšící pro týdeník Respekt natočil však dokumentární film Švéd v žigulíku, který pod anglickým názvem Russian Job zaujal Evropu.

Po premiéře na IDFA ho teď čeká řada festivalových uvedení. Jak se povede neprofesionálnímu filmaři vstoupit do dialogu s evropskou dokumentární tvorbou ? Petr Horký bude hostem Bohdana Bláhovce.

Lit.: Bláhovec, Bohdan: Petr Horký: Nikdy jsem ani nechtěl natočit film. In web ČRo 3 Vltava, 19. březen 2018 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Petr Horký je profesí novinář, píšící pro týdeník Respekt. Na základě inspirací vlastním článkem o ekonomické transformaci ruské automobilky AutoVaz natočil dokumentární film Švéd v žigulíku, který pod anglickým názvem Russian Job zaujal Evropu. Po premiéře na prestižní amsterdamské IDFA a uvedením na Jednom světě, ho tento týden čeká i česká distribuční premiéra.

„Ten film je o střetu pohledů na svět a jeho úspěchu určitě pomáhá, že sděluje univerzální věci univerzálním jazykem,“ říká Petr Horký o svém filmu, který je portrétem procesu působení západního švédského manažera Bo Anderssona v ruské automobilce.

Při výrobě filmu mně i celému štábu pomohlo projít si soukolím pitching fór a workshopů, ať už to byla East Doc Platform nebo Doc Inkubator. Považuji za radostné sdělení, že díky nim může i amatér natočit film, který zajímá publikum po celém světě.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)