Ctibor Filčík (2014)

Mirjana Šišoláková. Feature. Připravila Tereza Simanová. Režie Viktor Lukáč.

Účinkujú Mirjana Šišoláková, Zuzana Hlavenková-Bakošová, Mária Kráľovičová, Elena Ťapajová,Magda Vášáryová, Anna Klímová, Marta Kamasová, pani Hanka, Štefan Kvietik, Martin Huba, Ernest Filčík, Vido Horňák.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2014 (60 min.). Repríza 2. 3. 2018 v cyklu Ars litera (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: V programe Ars litera sa Mirjana Šišoláková tentokrát zameria na Ctibora Filčíka. Ctibor Filčík vytvoril vyše stovky divadelných postáv, hral v 19 celovečerných a 40 televíznych filmoch a v takmer tisícke rozhlasových hier a rozprávok. Od roku 1951 do konca svojho života bol členom SND. Najväčší úspech zaznamenal vo filme Krotká režiséra Stanislava Barabáša, ktorý v roku 1968 získal Hlavnú cenu na Medzinárodnom televíznom festivale v Monte Carlo. U starších rozhlasových poslucháčov je jeho hlas pravdepodobne spojený s ich detstvom a Osmijankovými rozprávkami. Ars literu o Ctiborovi Filčíkovi vysielame od štvrtka. V réžii Viktora Lukáča účinkujú Mirjana Šišoláková, Zuzana Hlavenková-Bakošová, Mária Kráľovičová, Elena Ťapajová, Magda Vášáryová, Anna Klímová, Marta Kamasová, Štefan Kvietik, Martin Huba, Ernest Filčík, Vido Horňák. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)