Vstali sme z popola – Vrátil som sa z pekla (Vstali jsme z popela – Vrátil jsem se z pekla, 2011)

Pavol Smolík. Dramatizovaný dokument z cyklu Vstali sme z popola. Na motivy osobního svědectví Ištvána Kányaia z knihy Zločiny komunizmu na Slovensku volně zdramatizoval Pavol Smolík. Dramaturgie Jana Hevešiová. Hudební dramaturgie Pavol Smolík a Katarína Bielčíková. Zvuk Peter Hájek. Režie Pavol Smolík.

Účinkují Jurja Predmerský, Juraj Hrčka, Tomáš Vraník, Lucia Vráblicová, Matej Oravec, Tomáš Horváth, Vladimír Kittler, Ondrej Kaprálik, Vladimír Minarovič, Soňa Ulická a Alfréd Swan.

Připravil Slovenský rozhlas pro RTVS v roce 2011 (30 min.). Repríza 23. 2. 2018 (SRo 8 Rádio Litera).

Pozn.: Ďalšia časť cyklu Vstali sme z popola má názov Vrátil som sa z pekla a v éteri bude takisto od stredy. Prinesie svedectvo Istvána Kányaia, chlapca, ktorému sa nesplnil sen stať sa lekárom a napokon sa zamestnal v rafinérii. Pri jednom z bombardovaní počas druhej svetovej vojny sa, skôr než o jemu zverené cisterny, postaral o množstvo ľudí, ktorým zachránil život. Za túto „sabotáž“ sa dostal na takmer deväť rokov do ruských gulagov. V réžii Pavla Smolíka účinkujú Juraj Predmerský, Tomáš Vravník, Lucia Vrablicová, Juraj Hrčka, Matej Oravec, Tomáš Hortvách a ďalší. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)