Vstali sme z popola – Nedal som sa zlomiť (Vstali jsme z popela – Nedal jsem se zlomit, 2011)

Pavol Smolík. Dramatizovaný dokument z cyklu Vstali sme z popola. Na motivy osobního svědectví Františka Javorského z knihy Zločiny komunizmu na Slovensku volně zdramatizoval Pavol Smolík. Dramaturgie Jana Hevešiová. Hudební dramaturgie Pavol Smolík a Katarína Bielčíková. Zvuk Peter Hájek. Režie Pavol Smolík.

Účinkují Dušan Kaprálik, René Jankovič, Dušan Vaňo, Martin Vitek, Ondrej Kaprálik, Ladislav Konrád, Matej Oravec, Vladimír Kittler, Juraj Hrčka, Tomáš Horváth, Tomáš Vraník a Vladimír Minarovič.

Připravil Slovenský rozhlas pro RTVS v roce 2011 (29 min.). Repríza 23. 2. 2018 (SRo 8 Rádio Litera).

Pozn.: Tento týždeň sme do programu zaradili aj úspešný cyklus dramatizácií Pavla Smolíka Vstali sme z popola. Časť s názvom Nedal som sa zlomiť budeme vysielať od stredy a bude o svedectve Františka Javorského. František bol v mladosti nadšeným členom skautskej organizácie a neúspešne sa pokúsil utiecť na západ. Neskôr sa stal záchrancom nesmiernych historických hodnôt počas komunistického rabovania v kláštoroch a takisto aj väzňom, ktorý v neslobode tábora pre politických väzňov našiel nové priateľstvá. V réžii Pavla Smolíka účinkujú Dušan Kaprálik, René Jankovič, Dušan Vaňo, Martin Vitek, Ondrej Kaprálik, Ladislav Konrád, Matej Oravec, Vladimír Kittler, Juraj Hrčka, Tomáš Horváth, Tomáš Vravník, Vladimír Minarovič. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)