Vstali sme z popola – Po vešperách (Vstali jsme z popela – Po nešporách, 2011)

Pavol Smolík. Dramatizovaný dokument z cyklu Vstali sme z popola. Na motivy osobního svědectví Vincenta Petríka z knihy Zločiny komunizmu na Slovensku volně zdramatizoval Pavol Smolík. Dramaturgie Jana Hevešiová. Hudební dramaturgie Pavol Smolík a Katarína Bielčíková. Zvuk Peter Hájek. Režie Pavol Smolík.

Účinkují Alfréd Swan, René Jankovič, Dušan Vaňo, Vladimír Kittler, Martin Vitek, Štefan Martinovič, Přemysl Boulbík, Jozef Šimonovič a Vladimír Minarovič.

Připravil Slovenský rozhlas pro RTVS v roce 2011 (29 min.). Repríza 23. 2. 2018 (SRo 8 Rádio Litera).

Pozn.: Vo štvrtok nás bude čakať ďalšia časť z cyklu Vstali sme z popola. Má názov Po vešperách a zoznámime sa v nej s príbehom mladého muža, ktorého totalitná moc vytrhla z rehoľného noviciátu a umiestnila do koncentračného tábora v Podolínci. Tam na neho čakali roky neľudsky ťažkej práce, ale tiež vzdelávania sa a úsilia zachovať si ľudskú tvár. A napokon – nezvyčajná vychádzka z väzenia, ktorá sa stala vyvrcholením najvnútornejších túžob tohto väzňa… V réžii Pavla Smolíka účinkujú Alfréd Swan, René Jankovič, Dušan Vaňo, Vladimír Kittler, martin Vitek, Štefan Martinovič, Přemysl Boulbík, Jozef Šimonovič a Vladimír Minarovič. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)