Host do domu – Martha Issová (2018)

Herečka Martha Issová. Užívá si mateřské povinnosti s druhým miminkem? Jak se učila ostravský dialekt pro film Dukla 61? A co pro ni znamená Dejvické divadlo? Moderuje Stanislava Lekešová.

Natočeno 2018. Premiéra 19. 9. 2018 (ČRo 2 Praha, 11:04 h).

Lit.: Lekešová, Stanislava – Horálková, Elena:  Před rolí Dany Zátopkové mám staženo, říká Martha Issová. In web ČRo 2 Praha,  19. září 2018 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Baví mě, když člověk musí opustit známou zónu a musí se naučit něco nového,“ říká Martha Issová ke své roli v televizním seriálu Dukla 61, kvůli které se musela naučit ostravský akcent.

Postavu Šlachtové jí svěřil její životní partner David Ondříček a herečka se prý obávala vzájemné spolupráce. „Myslela jsem, že pracovat s partnerem bude těžký. Ale nějak se to smazalo a já na něj koukala se zalíbením, jak vede celý štáb.“

Už teď se proto těší na další hereckou výzvu, která ji čeká v novém snímku Davida Ondříčka o naší velké sportovní legendě Emilu Zátopkovi. Martha Issová bude hrát jeho ženu Danu. „Největší část se dotýká samozřejmě té slavné olympiády, kde běžel svůj první maraton v životě, který vyhrál. Moc se těším, ale zároveň mám trochu staženo, protože je mnohem těžší hrát osobu, která je všem známá a zároveň libá jako Dana Zátopková. Setkala jsem se s ní a je to úžasná dáma.“

Jak se připraví na to, že bude ve filmu házet oštěpem? Co pro ni znamená Dejvické divadlo? Jaké zahraniční nabídky jí čekají?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)