Pro a proti – Cut-off score (2018)

Asociace krajů navrhuje zavedení bodové hranice pro přijetí na střední školy, takzvané cut-off score. Ministr školství Robert Plaga z hnutí ANO tento návrh odmítá. Je potřeba zavést onu bodovou hranici, nebo to bude znamenat bariéru v přístupu k maturitnímu vzdělávání? Zeptá se Tomáš Pavlíček.

Hovoří hejtman Moravskoslezského kraje a poslanec hnutí ANO Ivo Vondrák a viceprezident spolku Pedagogické komory Janek Wagner.

Natočeno 2018. Premiéra 20. 11. 2018 (ČRo Plus, 9:34 h.).

Pozn.: Původně byla plánována debata, v níž měli hovořit Šimon Pánek (Člověk v tísni) a poslanec Lubomír Volný (SPD). Volný však nakonec účinkování odřekl.

Lit.:  Člověk v tísni: Mrzí nás… In Twitter, 20. 11. 2018 (tweet). – Cit.: Mrzí nás, že pan poslanec @lubomir_volny na poslední chvíli odvolal svou účast v pořadu Pro a proti @CRoPlus, kde měl diskutovat s naším ředitelem Šimonem Pánkem.…

Lit.: Volný, Lubomír: Také mě to mrzí. In Twitter, 20. 11. 2018 (retweet). – Cit.: Omlouvám se a slibuji, že Vám na vlnách rozhlasu s radostí sobě vlastní, spočítám veškeré Vaše zločiny, které pácháte na našich dětech.
Osud vlády ČR je ale přece jen dnes důležitější.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)