Karikaturisti píšu silvester (Karikaturisté píší silvestr, 2009)

Daniela Kapitáňová. Pásmo o významném slovenském karikaturistovi a výtvarníkovi. Hudební dramaturgie Katarína Bielčíková. Zvuková spolupráce Ľubica Olšovská. Režie Laco Kerata.

Účinkují Fedor Vico, Ivan Popovič, Fero Jablonovský, Igor Krempaský a Pavol Šajmovič.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2009 (30 min.). Reprízy 31. 12. 2015 (SRo 8 Rádio Litera), 25. 10. 2018 (SRo Rádio Pyramída).

Pozn.: Karikaturista a scénický výtvarník Fedor Vico vytvoril pre humoristický časopis Roháč populárnu postavu Jánošíka (Dereš Fedora Vica). V roku 1969 vydal tieto karikatúry knižne, ale celý náklad bol „zošrotovaný“ a autor dostal zákaz publikovania. Svojej obľúbenej témy kreslených zbojníkov sa nevzdal, pod pôvodným názvom však začali vychádzať až po roku 1990.

Fedora Vica, ktorý 9. novembra oslávi 74. narodeniny, si predstavíme ako píšuceho karikaturistu v literárnom pásme Daniely Kapitáňovej Karikaturisti píšu Silvester (2009). Okrem Fedora Vica do relácie prispeli tiež Ivan Popovič a Fero Jablonovský. V réžii Laca Keratu účinkujú Igor Krempaský a Pavol Šajmovič. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)