Audimax – Hasan Zahirovič (2019)

Hasan Zahirović je herec, dramaturg, pedagog, překladatel a znalec díla Karla Čapka. Pochází z Bosny a své zapálení pro češtinu a českou kulturu včetně Čapkova odkazu u nás dokazuje již bezmála třináct let. Připravila a moderuje Pavlína Dufková.

Natočeno 2019. Premiéra 9. 4. 2019 (Rádio R). K poslechu zde.

Pozn.: Od začátku vysílání rádia R, tedy od r. 2009 probíhá vždy v sudý čtvrtek od 20 hod. pořad Audimax. Jeho hosté nám přibližují prostřednictvím rozhovoru své příběhy a zároveň tak i brněnský prostor. Ten se zdá být v mnohém ještě neobjevený. Zve si proto hosty nejrůznějších profesí – od kulturních až po ty technické, a zkoumá, jakou stopu ve městě jejich nositelé zanechají. Audimax tak reaguje i na informace bulváru, který nás často zahlcuje nic neříkajícími příběhy takzvaných celebrit, jejichž věhlas většinou nepřekročí hranice České republiky. Vytváří tak svým způsobem jistý protipól a skládá postupně mozaiku příběhů, které jsou zasazeny do kulis tohoto města. Od podzimu 2015 si pořad Audimax můžete poslechnout vždy v sudou středu od 19 h na www.radior.cz nebo ze záznamu na mixcloud.com. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)