Osobnost Plus – Tomáš Pojar (2019)

Tomáš Pojar, bývalý náměstek ministra zahraničí a velvyslanec v Izraeli. Moderuje Barbora Tachecí.

Natočeno 2019. Premiéra 22. 5. 2019 (ČRo Plus, 10:34 h.).

Lit.: Tachecí, Barbora – Chvátalová, Kateřina: Politika na vysoké školy patří, myslí si bezpečnostní analytik Pojar. In web ČRo Plus, 22. květen 2019 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Bezpečnostní analytik Tomáš Pojar je prorektorem soukromé vysoké školy CEVRO Institut už pátým rokem. „Vysoké školy mají být místem, kde se střetávají nejrůznější názory,“ vysvětluje ze své pozice.

„Konfrontace názorů je důležitá pro uchovávání svobody a pro konstruktivní a kritickou debatu. Politika na vysoké školy patří,“ dodává.

Věnujeme se zbytečnostem

O akademickém prostředí v kontextu lidskoprávních vztahů potom říká: „Levicový progresivismus se stal mainstreamem na většině vysokých škol. Tento diskurz nabíral na síle už v šedesátých letech. Doufám, že je nyní na vrcholu nebo za vrcholem.“

„Týká se to západních univerzit, ale také médií. Vyhrálo to a stalo se to nejsilnějším proudem. Nemyslím si, že to je dobré a zdravé,“ uvádí a upozorňuje, že se západní společnost věnuje zbytečnostem a nevěnuje pozornost podstatným věcem.

Poslechněte si celý rozhovor Barbory Tachecí s jejím hostem. Tomáš Pojar bude hovořit také o právech jednotlivců a o probelematice střetů názorových skupin.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)