Osobnost Plus – Miroslav Hanuš (2019)

Miroslav Hanuš, herec a divadelní režisér. Muž, který se proslavil tím, že neznal Petru Kvitovou. Nebo jako ne příliš bystrý major Korejs z televizního seriálu Případy 1. oddělení. Do divadla jezdí na motorce a novým kolegům zásadně vyká. A je šťastný, že existují věci, kterým rozumí. Moderuje Barbora Tachecí.

Natočeno 2019. Premiéra 31. 5. 2019 (ČRo Plus, 10:34 h.).

Lit.: Tachecí, Barbora – Chvátalová, Kateřina: Miroslav Hanuš: Jeviště vám dává právo mluvit. Jinde jsem si to zakazoval, protože si moc si nevěřím. In web ČRo Plus, 31. květen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Miroslava Hanuše znají diváci ze současného krimiseriálu Případy 1. oddělení. „Nechtěl bych být takovým introvertem, kterým jsem, ale nejde mi to. Ve společnosti jsem velmi plachý. Když nikoho neznám, snažím se dostat pryč,“ říká o sobě herec a režisér.

„Jeviště vám dává právo mluvit. Jinde jsem si to zakazoval, protože si moc si nevěřím,“ dodává a vzpomíná, že první roky před kamerou byl opravdu nervózní.

Hanuše samotného přitahují, jak říká, velké příběhy. „Jako je Hamlet velkým příběhem, Miky Volek je taky velký příběh,“ říká autor hry Jak umřít na rokenrol o smutném osudu této české hudební osobnosti.

„K tomu, abych psal o Mikym Volkovi, mě sváděla ona dvojlomnost. Navíc mě baví rokenrol. Je to velmi veselá taneční muzika, čistá radost, a přitom proti tomu stála obrovská cena, kterou Miky Volek, aby překonal trému a dokázal vylézt na jeviště, zaplatil,“ říká o muzikantovi, který doplatil na závislost na alkoholu a lécích.

Poslechněte si celý rozhovor Barbory Tachecí s jejím pátečním hostem. Miroslav Hanuš bude mluvit mimo jiné o častém střídání českých ministrů kultury, nechá ale posluchače nahlédnout také do svého hudebního vkusu.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)