Blízká setkání – Igor Bareš (2019)

Host herec Igor Bareš. Moderuje Aleš Cibulka. Igor Bareš je olomoucký rodák a proto jsem si pozval k mikrofonu právě jeho. I Blízká setkání totiž budeme vysílat přímo z olomouckého výstaviště. Trefil jsem se do černého, je Igor zdatný pěstitel? Nebo se jen chlubí svou zahradou a všechno obstarává jeho krásná žena? Pozná vůbec narcisku od tulipánu?

Natočeno 2019. Premiéra 15. 8. 2019 (ČRo 2 Praha, 11:04 h.).

Lit.: Řápek, Jan – Cibulka, Aleš: Olomouc je překrásné město, ujistil ve speciálním vydání Blízkých setkání Igor Bareš. In web ČRo 2 Praha, 15. srpen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Už téměř dvě desítky pracuje v Praze, na Moravu se ale pořád velmi rád vrací. Aby taky ne, když je tamním rodákem. Co podle Igora Bareše dělá Olomouc tak nádherným městem?

„Všichni víme, že Olomouc má několik krásných barokních kašen. Je jich sedm, pokud se nepletu. Kromě nich má několik i gotických kostelů jako kostel sv. Mořice,“ říká o svém rodné městě herec Igor Bareš. A přestože už ve městě trvale nežije, vrací se tam téměř neustále. Někdy kvůli práci, někdo kvůli vábení domova.

Jako rodák z Olomouce může Bareš doporučit i několik míst, které by turisté rozhodně neměli minout. Jeden za všechny? Svatý Kopeček. Tam je k vidění známá bazilika Navštívení Panny Marie nebo i zoologická zahrada. „Trávil jsem tam téměř každý víkend, protože za mlada jsem se chtěl stát ošetřovatelem v místní zoo. Pak to osud zamíchal trochu jinak, takže se tam vracím jako výletník.“

Proč si nakonec vybral herecké povolání? Jaké zažil první lásky? Jak se v Olomouci říká tramvajím? Jak se ve městě mluví?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)