Xaver a host – Petr Jablonský (2019)

Petr Jablonský hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2019. Premiéra 30. 9. 2019 (ČRo Region, 30 min.).

Lit.: Myslivečková, Jana – Chládková, Jana – Veselý, Luboš Xaver: Imitátor Petr Jablonský umí napodobit hlasy více než 70 známých osobností. In web ČRo Region, 30. září 2019 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Imitátor, bavič a herec Petr Jablonský je synem známého textaře Milana Jablonského. Základy ke své profesi získal právě od tatínka. První veřejně známý hlas, který imitoval, patřil Petře Buzkové. Díky tomu se Jablonský poprvé dostal do televizního pořadu Šance, který režíroval František Polák. Xaverovi imitátor přiblížil, jak se hlasy známých lidí učí a tvoří.

Petr Jablonský dostával od svého otce, známého textaře, nahrávky s různými scénkami divadel malých forem, a tak se vlastně dostal ke své pozdější profesi. Tatínek byl pro něj prvním impulsem, ale i kritikem. Milan Jablonský měl velmi specifický způsob, jak syna v jeho začátcích chválit: „No hele, když mi bylo jako Tobě, tak jsem psal větší kraviny.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)