Speciál Radiožurnálu – Fenomén Karel Gott (2019)

Čemu vděčil Karel Gott za desítky let trvající popularitu u českých, slovenských i zahraničních posluchačů? Jak by vypadala jeho kariéra, kdyby za socialismu nebyl režimním zpěvákem svolným i k politickým gestům? Připravil Tomáš Pancíř.

Diskutují kulturní publicisté a kritici Josef Chuchma, Jiří Peňás a Honza Dědek.

Natočeno 2019. Premiéra 2. 10. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál, 17:06 h.; 24 min.) v cyklu Dvacet minut Radiožurnálu. K poslechu zde.

Havel, Prokop – Pancíř, Tomáš: Karel Gott si získal úctu i mladé generace, zaznělo ve speciálu Radiožurnálu. In web ČRo 1 Radiožurnál, 2. říjen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Internetová média, rádia, televize a sociální sítě jsou plné vzpomínek a ohlasů na smrt Karla Gotta. Měl by mít zpěvák a mnohonásobný slavík státní pohřeb? Jakým způsobem se něj dívá mladá generace? A co vlastně představoval v době normalizace? Odpovídají kulturní publicisté Josef Chuchma z České televize, Jiří Peňás z Echa 24 a Honza Dědek, který pracoval v časopisu Instinkt. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)