Pro a proti – Pohřeb se státními poctami pro Karla Gotta (2019)

Karel Gott by měl mít z rozhodnutí vlády a za podpory prezidenta republiky pohřeb se státními poctami. Zaslouží si tento desetiletí populární zpěvák podobnou výsadu nebo je to v případě umělce podporovaného i totalitním komunistickým režimem příliš kontroverzní? Moderuje Veronika Sedláčková.

Hovoří undergroundový hudebník a filozof Miroslav Vodrážka a hudební skladatel, zpěvák a bývalý ministr Michael Kocáb.

Natočeno 2019. Premiéra 4. 10. 2019 (ČRo Plus, 9:33 h.).

Lit.: Čihák, Ondřej – Sedláčková, Veronika: Je to populistická snaha ukrást si Gottovu smrt pro vlastní volební prospěch, říká o Babišovi Kocáb. In web ČRo Plus, 4. říjen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Vláda po jistých peripetiích rozhodla, že Karel Gott bude pohřben se státními poctami. Kabinet se na návrh premiéra Andreje Babiše (ANO) nejdřív shodl na státním pohřbu, pak své rozhodnutí upravil. Zaslouží si tento zpěvák státní poctu, nebo je to v případě umělce podporovaného i totalitním komunistickým režimem příliš kontroverzní?

„Andrej Babiš… využívá všechno, pokud se mu to bude hodit do vytváření vlastní image starostlivého táty jedné velké farmy, která se jmenuje Česká republika,“ vysvětluje v pořadu Pro a proti undergroundový hudebník, filozof a publicista Miroslav Vodrážka. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)