Xaver a host – Karel Voříšek (2019)

Televizní moderátor Karel Voříšek je známou tváří už řadu let. Moderuje hlavní zpravodajskou relaci, ale i nejrůznější společenské akce. Také přednáší o síle slova a přesvědčivém vystupování na veřejnosti. Proč ho jeho povolání i po letech stále baví? A co mu přinesl pobyt v Indii?

Natočeno 2019. Premiéra 16. 10. 2019 (ČRo Region, 30 min.).

Lit.: Formánková, Šárka – Veselý, Luboš Xaver: Štěstí se dá naučit, říká moderátor Karel Voříšek. Základem je věřit v jeho existenci. In web ČRo Region, 16. říjen 2019 (článek+ nahrávka k poslechu). – Cit.: Televizní moderátor Karel Voříšek je známou tváří už řadu let. Moderuje hlavní zpravodajskou relaci, ale i nejrůznější společenské akce. Také přednáší o síle slova a přesvědčivém vystupování na veřejnosti. A kromě toho píše i knihy zaměřené na osobní rozvoj. K tomu ho dovedl jeho osobní příběh a také návštěva Indie, kde se setkal s ajurvédou a zcela novým pohledem na život. Jak ho tato zkušenost změnila a co si díky ní uvědomil, o tom si povídal s Lubošem Xaverem Veselým.

Nová kniha, kterou Karel Voříšek vydal, se jmenuje Žij teď a vychází právě z indické ajurvédy. „Ta knížka popisuje naši cestu po Indii, moji a mého partnera Vládi. Přičemž ajurvéda je věda o životě, která nás má přimět zamyslet se nad sebou a především nás naučit, jak mít rádi sami sebe,“ vysvětluje Karel Voříšek. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)