Host Lucie Výborné – Jiří Hrabě (2019)

Každý je tak starý, jak se cítí, říká lidová moudrost a také Jiří Hrabě, ředitel neziskové organizace Elpida. Už léta pomáhá seniorům, aby se neocitali na okraji společnosti. Jak se změnila definice stáří za posledních třicet let? Co je dnes náplní práce s lidmi, kterým říkáme důchodci? A jaké to je přivést babičky a dědečky třeba ke sprejerství? Zeptá se Lucie Výborná.

Natočeno 2019. Premiéra 17. 10. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h.).

Lit.: Výborná, Lucie: Dnešní senioři jsou aktivní, chtějí nasávat nové dovednosti a držet krok s dobou, říká ředitel centra Elpida. In web ČRo 1 Radiožurnál, 17. říjen 2019 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: (…) Romantická představa babičky v šátku, co sype zrní ptáčkům, je stereotyp. Dnešní senioři jsou sebevědomí, chtějí trávit čas podle sebe a ne plnit roli, kterou od nich očekává společnost, říká ředitel centra Elpida Jiří Hrabě. Chybí jim hlavně sociální kontakt. Elpida pomáhá prostřednictvím linky důvěry a pořádáním kurzů. Líbí se mi, když spolu senioři po kurzu tráví čas jako spolužáci, usmívá se Hrabě. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)