Jeseničtí skauti plánují rozšíření klubovny (2019)

Jesenický skaut navštěvuje čím dál více dětí, kapacita klubovny už nestačí. Reportáž připravila Andrea Švubová.

Připravil ČRo Olomouc v roce 2019. Premiéra 11. 11. 2019 (ČRo Olomouc, 2 min.).

Lit.: Švubová, Andrea: Jeseničtí skauti plánují rozšíření klubovny, prostředky se snaží sehnat vlastním přičiněním. In web ČRo Olomouc, 11. listopad 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Jesenický skaut plní čím dál více dětí. Současná klubovna už je jim těsná a tak vedení organizace plánuje postavit novou a větší. Získat peníze pro ni nebude snadné. Pomohou zřejmě rodiče a také zisky z únikové hry, kterou před časem dostali skauti darem.

Jeseničtí skauti se scházejí na tamní faře. Za pronájem místností platí symbolický nájem. Zatímco dívky mají zázemí uvnitř budovy, kluci, kterých je téměř dvojnásobně víc, využívají zahradní chatku. Už dávno jim ale nestačí. „Před třemi lety byl počet dětí ještě snesitelný, ale asi před dvěma lety nám začalo přibývat malých vlčat a to už byla hlava na hlavě, proto trávíme nejvíc času venku,“ říká vedoucí nejmladší skupiny Kryštof Pokorný a přitom sleduje chlapce při hře.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)