ArtCafé – Sametová Noc divadel (2019)

Výročí sametové revoluce je leitmotivem také letošní Noci divadel, která se už sedmým rokem po celé republice snaží divadelní provoz přiblížit i těm, kteří běžně do divadla nechodí. Jak se listopadového tématu jednotlivé scény ujaly, proč se do Noci divadel některé soubory vůbec nepřihlásily a jak divadlo jako takové v roce 2019 vnímají návštěvníci, kteří vyplnili speciální dotazník? Hosty Hany Slívové v ArtCafé 13. 11. budou zástupci pořádajícího Divadelního ústavu a pražských i mimopražských divadelních scén. Noc divadel je příležitostí odvázat se a vyzkoušet jako divák něco nového. Co nabízí letošní ročník? Hudbu vybírá Ondřej Bambas.

Natočeno 2019. Premiéra 13. 11. 2019 (ČRo 3 Vltava, 16:05 h.; 41 min.).

Lit.: Slívová, Hana: Noc divadel je tu. Na programu má Václava Havla, demonstraci i grotesku o současnosti. In web ČRo 3 Vltava, 15. listopad 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Chcete-li sdělit publiku něco vážného, nesmíte se u toho tvářit vážně,“ říká režisér Adam Skala, který se svým Divadlem Maso během Noci divadel zahraje představení nazvané Všechno, co v nás zkurvili komunisti. Letošním tématem tradiční akce je 30 let svobody.

Přes 100 divadel, souborů a institucí z více než 30 měst se letos zapojilo do Noci divadel, která se v České republice koná posedmé. Na návštěvníky kromě představení čekají diskuse, přednášky, dílny, výstavy, instalace, noční prohlídky zákulisí anebo bojovky pro děti i dospělé. A také demonstrace na pražské Letné – i tu si v sobotu 16. listopadu, na niž Noc divadel s tématem Divadlo a svoboda spadá, daly některé soubory do programu. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)