Host Lucie Výborné – Lukáš Polák (2019)

Ve středu začne postupné vypínání televizního signálu DVB-T. Lukáš Polák je editorem webu Digitální rádio a zabývá se tedy také digitalizací rozhlasového vysílání. Co už dnes umí rádia s označením DAB? Je v tomto systému budoucnost, nebo si koupíme nová rádia pak zase a zase jiná? A dá se s digitálním rádiem zažít něco jako dobrodružství náhodného ladění éteru? Zeptá se Lucie Výborná.

Natočeno 2019. Premiéra 27. 11. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h.).

Lit.: Havel, Prokop – Výborná, Lucie: Pro 5G sítě budeme potřebovat nové mobilní telefony, nastiňuje Lukáš Polák. In web ČRo 1 Radiožurnál, 27. listopad 2019 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: (…) Ve středu začne postupné vypínání televizního signálu DVB-T. „Přechod je nutný proto, že se musí uvolnit pásmo, které do budoucna budou využívat mobilní operátoři pro 5G sítě a rychlý mobilní internet,“ vysvětluje Lukáš Polák z webu Digitální rádio. Podobně jako v případě televize budeme podle něj pro 5G potřebovat nové mobilní telefony, protože ty stávající podporují 4G. Poběží tam totiž výrazně vyšší rychlosti. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)