ArtCafé – Spiritistky (2019)

„Racionálně zaměřené Lauře je přes čtyřicet let, prochází zrovna rozvodem, který neprobíhá příliš dobře, a od života toho už příliš nečeká. Myslí si, že její dny budou odteď už napořád docela stejné, zcela jednotvárné a ona bude svůj čas dělit mezi práci a péči o psa. Pak se však jednoho dne seznámí s jemnou Salvátorou pracující v obchodě s oblečením..“ Tak začíná komiks Spiritistky, který napsala začínající spisovatelka a publicistka Klára Vlasáková a všestranná kreslířka Juliana Chomova. Na světě je zatím jen jeho část, tvůrkyně za něj ale získaly cenu za „book in progress“ na konferenci o tvorbě a vydávání knih pořádané Dipozitiv studiem v pražském Campu. V ArtCafé jej představí obě tvůrkyně.

Natočeno 2019. Premiéra 28. 11. 2019 (ČRo 3 Vltava, 16:05 h.; 41 min.).

Lit.: Zabloudilová, Táňa: Komiks Spiritistky se esoterice nesměje, říkají autorky. In web ČRo 3 Vltava, 7. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Cenu Book in Progress získal na přehlídce připravovaných knih komiks Spiritistky o dvou přítelkyních, které pořádají spiritistické semináře. V ArtCafé ho představily scenáristka Klára Vlasáková a kreslířka Juliana Chomová.

„Hlavní postava a vypravěčka příběhu se jmenuje Laura, je jí přes 40 let, je rozvedená a od života toho moc nečeká. Pak ale naváže přátelství se Salvátorou, která pořádá spiritistické akce, kde pracuje s energiemi návštěvníků,“ popisuje komiks Klára Vlasáková. „Seance nepovažujeme za rejžování peněz. Není to kritika, můžeme to klidně brát tak, že jsou to setkání lidi, kteří spolu chvíli v tichu sedí a meditují. Pokud seance nepomůžou, tak ani neuškodí. Laura na to nevěří, ale je to právě ona, kdo získá zázračnou schopnost léčit lidi dotykem. Tím se změní celý její svět a přátelství dostane úplně novou dynamiku.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)