Interview Plus – Filip Nerad (2019)

Hostem Interview Plus Filip Nerad. Moderuje Michael Rozsypal.

Natočeno 2019. Premiéra 2. 12. 2019 (ČRo Plus, 11:34 h.).

Lit.: Luptáková, Věra – Rozsypal, Michael: Už předběžná zpráva auditorů byla tvrdě proti Babišovi. Že by teď couvli, je velmi nepravděpodobné, myslí si analytik. In web ČRo Plus, 2. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Konečná verze prvního z evropských auditů, ve kterém Evropská komise prověřovala od začátku roku dotace pro Agrofert a střet zájmů Andreje Babiše (ANO), potvrdila závěry zveřejněné v předběžné zprávě už před půl rokem, alespoň to píše týdeník Respekt.

„Od dnešního dne by se auditem mělo zabývat i ministerstvo pro místní rozvoj ministryně Kláry Dostálové (za ANO). Každopádně Česko má od doručení překladu dva měsíce na to, aby přijalo doporučená opatření,“ shrnuje analytik Českého rozhlasu Filip Nerad poslední dění kolem auditu Evropské komise (EK).

V Interview Plus dodává, že ale stále nevíme, co ve finálním auditu je, nebo není.

„Navíc, máme tady hned tvrzení proti tvrzení, kdy Komise ústy svého mluvčího tvrdí, že je to finální zpráva, naproti tomu česká vláda ústy Dostálové, což zopakoval i premiér, tvrdí, že není. A že se proti ní ještě budeme moci bránit. Při řízení s EK to tak ale obvykle bývá, že je ještě možnost dovolacího nebo smírčího řízení. Jak to bude u této zprávy, to si musíme počkat. Až jestli se zveřejní, pokud se zveřejní,“ dodává. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)