Z lásky k manželce (2019?)

156. díl cyklu Historie českého zločinu. Kdo by si nepřál manželské štěstí a pohodu ve dvou… ale je děsivé, co pro takové štěstí byla schopna udělat paní Ivana. Říká se tomu: „jít přes mrtvoly“, ale tentokrát je to myšleno doslova. Víc už se dozvíte v dalším dílu Historie českého zločinu, který pro vás podle skutečného soudního spisu napsala Jitka Škápíková. Režie Jaroslav Kodeš. Hudební spolupráce Petr Šplíchal. Autorka projektu Bronislava Janečková.

Účinkují Vanda Chaloupková, Růžena Štanclová, Svatopluk Schuller, Nataša Nosková Gáčová, Anna Theimerová, Michal Zelenka, Jiří Schwarz, Tomáš Karger.

Natočeno 2019 (?). Premiéra 22. 1. 2020 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.; 27 min.).

Lit.: Duchková, Anna – Škápíková, Jitka: Z lásky k manželce. In web ČRo 2 Praha, 22. leden 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Našli ji v příkopu u lesní cesty v Buchlovských horách. Tělo pětadvacetileté Kateřiny tu leželo asi pět dní. Na hlavě měla rány tupým předmětem, nejspíš železnou tyčí.

Kateřina byla mladá matka se slabostí pro muže. Ivoš byl na první pohled její typ, fešák a navíc zřejmě za vodou. Z milionu udělá obchodem s akciemi dva, a to třeba už za dva měsíce, sliboval. 

Přesvědčit Kateřinu, aby si vzala s pomocí jeho známé finanční poradkyně úvěr, nebylo těžké. Kateřina už sice měla jeden úvěr na byt, ve kterém bydlela s dcerou, ale viděna lepší budoucnosti byla lákavá. Finanční poradkyně Iveta jí se vším ochotně pomáhala, Ivoš obstaral falešné dokumenty.

Když se ale po slibovaných dvou měsících přestal ozývat a jeho telefon byl nedostupný, začala být Kateřina nervózní. Naštěstí tu byla Iveta… (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)