Xaver a host – Jan Musil (2020)

Honza Musil hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2020. Premiéra 20. 1. 2020 (ČRo Region, 28 min.).

Lit.: Myslivečková, Jana – Chládková, Jana – Veselý, Luboš Xaver: Honza Musil: Dědeček je na světě od toho, aby kazil rodičům výchovu. In web ČRo Region, 20. leden 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Honza Musil je oblíbený moderátor a zpěvák. V životě zažil i hodně špatného, ale možná právě proto je stále velký optimista. Nejvíce si váží zdraví svých blízkých. Je už dvojnásobným dědečkem a s radostí svá vnoučata rozmazluje. Známý je také jako velký milovník zvířat.

Honza Musil je otcem dvou dcer Lucie a Veroniky, starší Lucie se narodila, když mu bylo osmnáct let. Dokonce se s manželkou museli tenkrát nechat zplnoletit. V současné době žije Honza v registrovaném partnerství s přítelem Jakubem. A byly to právě Honzovy dcery, které mu kdysi pomohly přiznat jeho orientaci.

Dnes si všichni nejvíce užívají společná rodinná setkání, protože Honza už je i dvojnásobným dědečkem: „Role dědečka se mi moc líbí, protože dědeček je na světě od toho, aby rozmazloval a kazil rodičům jejich výchovu,“ směje se Honza Musil. Vnučka Sára bydlí s rodiči ve Velkých Popovicích, vnuk s rodiči v Brně a Honza se s nimi vidí minimálně každých čtrnáct dní.

Obě dvě Honzovy dcery bavilo divadlo, film i televize, ale ani jedna se v tomto ohledu nepotatila. Lucie a Veronika jsou také výtvarně nadané, a to po mamince a babičce. O tom, zda tak třeba alespoň vnoučata půjdou jednou v jeho šlépějích, Honza moc nepřemýšlí: „Určitě bych byl rád, ale nevím, co v té době bude, jestli bude ještě televize a rozhlas ve formě, kterou dnes známe.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)