Reflexe: Film! – Psi nenosí kalhoty (2020)

Finské sadomasochistické drama Psi nenosí kalhoty, které vzniklo s českým přispěním, přibližuje v rozhovoru režisér snímku Jukka-Pekka Valkeapää. Připravili Pavel Sladký a Šárka Gmiterková.

Natočeno 2020. Premiéra 19. 2. 2020 (ČRo 3 Vltava, 13:00 h). Repríza 19. 2. 2020 (ČRo 3 Vltava, 23.00 hodin).

Lit.: Sladký, Pavel: Psi nenosí kalhoty. Křehké sadomasochistické drama skvěle dotvořili i Češi, říká finský režisér. In web ČRo 3 Vltava, 19. únor 2020 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Finský režisér a scenárista s Jukka-Pekka Valkeapää je autorem snímků Cizinec a Uprchlíci. Tentokrát – s českým tvůrčím přispěním – natočil příběh o ztrátě, lásce a setkání v BDSM salonu.

Poslechněte si v záznamu pořadu Reflexe rozhovor, ve kterém režisér přibližuje jádro příběhu i své filmařské pojetí. Část interview, které vzniklo při světové premiéře filmu na festivalu v Cannes, vám nabízíme i v přepisu.

Váš film Psi nenosí kalhoty se zabývá neobvyklým vztahem dvou lidí, nabízí se tedy začít od postav. Jak byste popsal vývoj jejich vztahu?

Jde o dominu a jejího otroka v kontextu jejich sadomasochistického vztahu. Ale v konečném důsledku jde hlavně o setkání dvou lidí, kteří se poprvé potkají v tomhle zvláštní prostředí. Hlavní hrdina, muž jménem Juha, si snaží vyřešit svoje obsese, spojené s utonutím své manželky. Domina ho škrtí a během toho Juha zažívá vize svojí zesnulé ženy. Takže jejich role se proměňují od předem rozvrženého scénáře – kdo je submisivní a kdo dominantní… (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)