Neměli šanci na život (2020)

159. díl cyklu Historie českého zločinu. Hrůzný nález v bývalém vojenském prostoru u Mimoně otřásl i zkušenými kriminalisty, obzvlášť když vychází najevo, že oběť není jen jedna. Po pachateli pátrali Liberečtí policisté v roce 2005 a jeho závěr je tentokrát velmi překvapivý. Scénář Bronislava Janečková a Jan Třešňák. Režie Dimitrij Dudík. Režie ozvučení Petr Šplíchal. Mistr zvuku Radek Veselý. Autorka projektu Bronislava Janečková.

Účinkují Jaromír Meduna, Eliška Zbranková, Apolena Veldová, Pavel Batěk, Karolína Půčková, Jiří Knot, Ladislav Frej, Václav Vydra III.

Natočeno 2020. Premiéra 19. 2. 2020 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.; 24 min.).

Lit.: Taud, Rostislav – Janečková, Bronislava: Neměli šanci na život. In web ČRo 2 Praha, 19. únor 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Hrůzný nález v bývalém vojenském prostoru u Mimoně otřásl i zkušenými kriminalisty. Po pachateli vraždy dvou novorozenců pátrali Liberečtí policisté v roce 2005. A jeho závěr je tentokrát velmi překvapivý.

V prostoru bývalých kasáren sovětských vojsk u obce Ploužnice byl 27. června 2005 náhodou nalezen batoh se dvěma mrtvými novorozenci a placentou. Batoh ležel v kanálu s topným potrubím. Mrtvolky zabalené v igelitové tašce byly už ve značném stupni rozkladu.

V další igelitové tašce byly dvě menstruační vložky a pánské slipy. Vyšetřováním případu byl pověřen specializovaný tým. Tvořili ho vrchní komisaři Jan Třešňák a Jan Machálek a policisté z Okresního ředitelství Policie ČR v České Lípě. K objasnění museli využít i genetickou expertizu metodou tzv. plošného screeningu. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)