Host Lucie Výborné – Petr Nárožný (2020)

Hostem je herec Petr Nárožný. Začínal jako komik, ale už dávno ho musí brát vážně celý divadelní svět. Petr Nárožný je od roku 1980 členem Činoherního klubu v Praze, který slaví 55 let svojí existence. Jak někdejší neherec vzpomíná na krok mezi profesionály? Čím tolik naštval jednoho rozhlasového režiséra, že už ho nikdy neobsadil? A ve které profesi se jeho hláška „Spadlo ti to, Máchale!“ uchytila jako součást hantýrky? Moderuje Lucie Výborná.

Natočeno 2020. Premiéra 27. 2. 2020 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h.; 31 min.).

Lit.: Škoulová, Tereza – Výborná, Lucie: Jediná brzda stáří je práce jako povinnost, myslí si dlouholetý člen Činoherního klubu Petr Nárožný. In web ČRo 1 Radiožurnál, 27. únor 2020 (anotace + nahrávka k poslechu) – Cit.: (…) V Semaforu se vyřádil v komediálních scénkách, ale kolem čtyřicítky přišlo bilancování. V šedesáti metat kotrmelce a hrát zběsilé blbce jsem nechtěl. Pak mi zavolal režisér Smoček. Usiloval o co nejpravdivější obraz světa, který je vždy tragikomický, , vzpomíná Nárožný na důvody, které ho před lety přivedly do Činoherního klubu. Ten letos slaví 55 let existence. Bystrý a inteligentní divák netouží po nekonečné řachandě, dodává herec.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)