Host Lucie Výborné – Miroslav Táborský (2020)

Hostem je herec Miroslav Táborský. Na podzim mu bylo šedesát a divadlu prý se věnuje víc než kdy předtím. Miroslav Táborský také podruhé v životě režíroval – v Divadle v Řeznické nastudoval hru Relativita o Albertu Einsteinovi, kterého si i zahrál. Souvisí to s jeho někdejším studiem fyziky? Jak rozumět prohlášení, že hru udělal tak, jak si herectví vždycky představoval? A jak se mu daří u Cimrmanů? Moderuje Lucie Výborná.

Natočeno 2020. Premiéra 11. 3. 2020 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h.).

Lit.: Výborná, Lucie – Švarcová, Alžběta: Třetího dílu Bobulí jsem se bál, přesvědčil mě scénář, přiznává Miroslav Táborský. In web ČRo 1 Radiožurnál, 11. březen 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: (…) Poté, co se druhý díl Bobulí příliš nepovedl, byl herec Miroslav Táborský k pokračování skeptický. Přesto do natáčení třetího dílu šel.Produkce nás přesvědčila, že vzorem pro trojku bude jednička,“ vysvětluje. Kromě nepoctivého vinaře-chemika z Bobulí si v poslední době zahrál třeba Alberta Einsteina, a to v Divadle v Řeznické. Hru Relativita i sám režíroval. „Einstein nás neustále provokuje. S dalšími reprízami zjišťujeme, že jdeme stále hlouběji a hlouběji,“ popisuje.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)